Yıkanabilir Paspas Modelleri ile Lekelerden Korkmayın

Yıkanabilir Paspas Modelleri ile Lekelerden Korkmayın

Paspaslar, evinizin dekorasyonu için küçük ama önemli bir üründür. Fakat ev sahipleri, paspasların çok çabuk kirlenmesi ve leke tutması nedeniyle paspas almaktan çekinmektedirler. Ayrıca paspaslardaki bu lekelerin çıkarılması işlemi çok zahmetlidir.

Dahası çekilen o kadar zahmete rağmen bu lekeler çıkmayabilir. Yani o kadar işlem, paspaslarınızın temizlenmesini garanti altına almaz. Hatta bu işlemler sonucu paspasınızı çöpe atabilirsiniz. Ancak sitemizde bulabileceğiniz bir çok yıkanabilir paspas modeli ile temiz ve hijyenik paspaslara sahip olabilirsiniz. Yıkanabilir paspas modelleri ile lekelerden korkmayın!

Ev Dekorasyonunda Paspaslar

Evinizde keyifli vakit geçirmeniz evinizin dekorasyonuna bağlıdır. Dekorasyon, ev sahiplerinin mutluluğuna doğrudan etki etmektedir. Bu dekorasyon içerisinde en önemli eşyalardan birisi de paspaslardır. Özellikle evinizin girişinde ve banyonuzda bulunan paspaslar, eviniz için son derece önemli eşyalardır. Bu paspasların temiz ve düzenli olmaları gerekiyor.

Ayrıca bu paspaslar bakımlı olmalıdırlar. Bu paspasların temiz olmaları evinizin temiz olduğu hissi uyandırırken, kirli olmaları sanki bütün evin kirli olduğu hissini uyandırır. Bu nedenden dolayı eviniz için seçeceğiniz paspasları dikkatli seçmelisiniz. Paspaslar hem işlevsel hem de dekoratif ürünler olmaları sebebiyle de paspas seçerken dikkatli davranmalısınız.

Paspaslar her zaman basıp geçtiğiniz yerlerde bulunmaları nedeniyle, çok çabuk kirlenebilirler. Banyonuzda bulunan paspaslarda da vücudunuzdan akan sular nedeniyle lekeler oluşturabilir. Bu kir ve su lekelerini önleyebilmek için paspas modelleri bulunmaktadır. Birçok farklı renkte ve modelde paspaslar bulabilirsiniz. Birçok renkte bulunan bu paspaslar evinize şıklık katan ürünler arasındadır. Bu paspaslar ile aynı zamanda misafirlerinizi de etkilemeniz mümkün. 

Paspas Çeşitleri

Kapı önü, banyo, koridor gibi pek çok yerde kullanılabilen paspas çeşitleri bulunmaktadır. İstediğinize göre farklı renk ve modellerde paspas modeli bulmanız mümkündür. Bu modeller sayesinde kapınızın önündeki fazla kir evinize girmez. Aynı zamanda bu paspaslar, kapı altından gelebilecek soğuk havayı engeller. Bu yönüyle paspaslar işlevsel ürünlerdir.

Küçük boyutlu halılar olarak da bilinen paspaslar, plastik, alüminyum ya da kıl yapıda olabiliyor. Bu materyaller paspası kullanmak istediğiniz yere göre değişiyor. Nitekim kapı önü paspasları, koridor ya da banyo paspaslarına göre daha sert yapıda olmaktadır. Kapı önü paspasların sert olması sayesinde, ayakkabı sürtme işlemi daha kolay hale geliyor. Evinizin diğer kısımlarında kullanılan paspaslar, halılar gibi yumuşak yapıdadırlar.

Genel olarak apartman veya iş yeri girişlerinde alüminyum paspaslar kullanılmaktadır. Alüminyum paspaslar, sabit durabilmelerinin yanı sıra temizliği kolay paspaslardır. Ayrıca alüminyum olduğu için paslanmayan bir yapıya sahiptir.

Bu da bu paspasları daha uzun süre kullanabilmenizi sağlıyor. Diğer paspas modellerinden olan nem alıcı paspas çeşitleri ise ayakkabınızda bulunan suyun içeriye girmesini engellemektedir. Yağmurlu ve karlı havalarda bu paspas modelleri tercih ediliyor. Özellikle alışveriş merkezi, hastane gibi kalabalık mekanlar, nem alıcı paspasları tercih etmekteler.

Bunun yanı sıra kauçuk paspaslar da kaymayı önlemektedir. Kauçuk paspaslar su, çamur ve tozu tutabilen bir yapıya sahiptir. Bu paspaslar genellikle daire ya da dikdörtgen şeklindedir. Bu paspaslar farklı desenlere sahip olabiliyor. Diğer taraftan ev için paspaslar, evinize uygun renk ve modellere sahip olabiliyorken, kapı önü paspasları ise dış mekanlar için daha uygun olmaktadır. 

Paspas Kullanımı Avantajları

Bu paspaslar öncelikle dekoratif avantajlara sahiptir. Evinizin dekoruna uygun birçok paspas bulabilirsiniz. Bu paspaslar dekorasyonlara olan etkilerinin yanı sıra işlevseldirler. Kapı önü paspas kullanımının avantajları arasında, dışarıdan gelebilecek kir ve soğuğu bu paspasların engellemesi en başta gelmektedir.

Aynı şekilde ayakkabınız ile dışarıdan gelecek suyu da bu paspaslar önler. Ayrıca banyo zemini bir halı paspasın banyoda tercih edilmesi ile banyonuzun dekoratif, temiz ve konforlu olmasını sağlamaktadır. Paspas bulunmayan banyolar çok çabuk kirlenebilmektedir. Banyo paspasları ayrıca kaygan zeminde düşmenizi engelleyen kullanışlı bir üründür. 

Merdivenler ve mermer zeminlerde kaymayı önlemek amacıyla kullanılan paspaslar da bulunuyor. Bu paspaslar suyu ve nemi emme özelliklerine sahiptir. Bunun dışında paspaslar, tırtıklı yüzeylere ve kaymaz yapışkan tabanlara sahip oldukları için ayaklarınızın kolayca kurumasını sağlamaktadır. 

Paspas Temizliği

Paspas satın almadan önce paspas temizliği konusunu bilmeniz gerekiyor. Nitekim eğer doğru temizleme yöntemi uygulamazsanız paspaslarınızın erken yıpranmasına sebep olursunuz. Özellikle suya maruz kalan paspaslar, çok kolay yıpranabilirler.

Paspaslarınızın kullanım ömrünün uzun olması için temizliğine dikkat etmelisiniz. Paspas temizlenirken öncelikle paspas üzerinde bulunan toz ve çamur atıkları süpürülmelidir. Süpürdükten sonra hafifçe çırpmalısınız. Nitekim paspası çırpmanız ile paspasın içine işleyen tozlardan kurtulabilmektesiniz.

Ancak bu çırpma işlemi yeterli olmayabilir. Bu durumda elektrik süpürgesi yardımıyla tüm tozları temizleyebilirsiniz. Bu kirleri temizledikten sonra bir kovanın içine limon, sirke, biraz bulaşık deterjanı ekleyip bir fırça ya da bulaşık süngeri yardımıyla paspasınızı temizlemeniz uygun olacaktır. 

Bununla birlikte paspasın ölçüsüne göre bir veya iki paket kabartma tozunu paspasın üzerine döküp, paspasa maden suyu ya da kola ilave edebilirsiniz. Bu karışım iyice köpürdükten sonra bir fırça ile ovalamak suretiyle paspasınızı kirlerden arındırmanız mümkün. Bütün bu işlemlerden sonra paspasınızı iyice durulayın.

Paspas Nasıl Yıkanmalıdır?

Peki paspas nasıl yıkanmalıdır? Paspasların üretildikleri materyaller değişkenlik gösterdiği için yıkanma şekilleri de birbirinden farklı olabiliyor. Paspasların çoğu çamaşır makinesinde kolayca yıkanabilmektedir. Ancak çamaşır makinenizin uygun ayarını seçmelisiniz. Böylece paspaslarınızı uzun yıllar yıpranmadan kullanabilirsiniz. Paspaslar hassas ürünler olduğu için yumuşak bir yıkama modu kullanmanız gerekiyor. Bununla birlikte, alkol bazlı temizleyiciler ya da kuru klor bazlı tozlar kullanmanız önerilmemektedir. 

Bir paspas, 40-60 dereceyi aşmayan bir sıcaklıkta yıkanmalıdır. Ancak 40 dereceye kadar olan sıcaklıklarda, lastik ve yün paspaslar silinmektedir. Yıkama işleminden sonra bu paspasların elle veya otomatik bir makine kullanarak sıkılması oldukça yanlıştır. Çünkü paspasların elle ya da otomatik makine kullanarak sıkılması, paspasa oldukça zarar verir. Paspas bir örtüye yerleştirilmedir. Ya da paspas yıkanırken bir yastık kılıfı ile sarılması gerekmektedir.

Paspasların kuruması uzun sürmektedir. Bu nedenden dolayı paspasların yıkandıktan sonra nemi emen yoğun kumaşlar olan havlu havlulara ya da benzer diğer ürünlere sarılmaları önerilmektedir. Bu yıkanmış paspaslar kuruyana kadar bir odada asılmalıdır. Ancak bu asma işlemi yatay bir çubuk veya ipte olmalıdır. Eğer dışarıda güneş parlak görünüyorsa ya da hava bulutlu ise paspasın dışarda kurutulması daha iyi olacaktır. 

Diğer taraftan ısıtıcılar ve ultraviyole radyasyon paspas kurutmak için kullanılmamalıdır. Nitekim ısıtıcılar, ultraviyole radyasyon ve bataryalar, paspasların tahrip etmektedir. Ayrıca bu ürünler, paspasların desenini bozmakta ve elyafları kurutmaktadır. Bütün bu işlemler sonucunda ürün bir anda kullanılamaz hale gelebilir. Bu nedenden dolayı kurutma işlemi önemli bir süreçtir. Diğer bir ifadeyle kurutma işlemi yıkama kadar önemlidir. Paspasın kuruma süresini azaltmanız için paspası her 5 saatte bir çevirmeniz önerilmektedir. 

Paspası Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Ev dekorasyonunda paspas seçimi oldukça önemlidir. Evinizin şık görünmesine paspaslar katkı sağlar. Bunun için birbiriyle uyumlu eşyalar seçilmelidir. https://veldana.com evinize uygun paspasları sizlerin hizmetine sunmakta. Farklı renk ve modeller ile evinize uygun paspasları seçebilirsiniz.

Paspas seçiminde diğer önemli konu da paspasın kullanım amacıdır. Hem dekoratif bir görünüm hem işlevsel özellikler için %100 pamuktan üretilen paspas modellerini tercih etmelisiniz. Bu paspas modellerinden özellikle banyoda kullanacağınız paspasların sıvıyı hapsetme özelliği yüksek olmalıdır.