Banyo Paspası Almadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Banyo Paspası Almadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Yaşam alanlarımızın her yerinde olduğu gibi banyolarımızda da hem zemine uygun hem de estetik bir görünüm sunan bir halı seçmek gerekmektedir. Banyolarımızda kullanılmak için tasarlanan, üretilen halılar evin diğer bölümlerinde kullanılan halılara oranla daha minimal boyutlarda paspas adı verilen halı modellerinden oluşmaktadır.

Banyolarımızda ıslanmaya müsait nemli yapıya uygun olarak tasarlanan banyo paspas modelleri hem görsel şıklık hem de işlevsel olmaları ile tercih edilmektedir. Farklı malzemeler kullanılarak üretilen banyo paspası modellerimizde çeşit, desen, doku, renk gibi birçok unsur göz önünde bulundurulmaktadır. Çok fazla çeşit alternatif ürün olunca da bu ürünler arasında hangisi daha uygun diye kararsızlıklar yaşamaktayız. Banyo paspası almadan önce mutlaka bilmeniz gerekenler yazımız ile sizlere bazı ipuçlarını paylaşacağız. 

Banyolarımızda Renk, Desen ve Şekil Alternatifleri Nelerdir?

Banyomuza Görsel Bir Şıklık Nasıl Katabiliriz?

Evlerimizde uyum ve şıklığı bir arada görmek isteriz. Bunun için satın alacağımız ürünlerin işlevselliği yanında görsel bir uyumda sunmasını isteriz. Evinde uyum arayanların ihmal etmemesi gereken alanlardan biri de banyolar olmaktadır. Fayanslardan mobilyalara, lavabolardan aksesuarlarına kadar büyük bir özenle dekore ettiğiniz banyonuzda en önemli unsurlardan biri de banyo halısını seçmektir. Aslında her ne kadar banyo halısı olarak denilse de halk arasında banyo paspası olarak da geçmektedir. Banyo paspaslarında renk, desen, şekil ve doku unsurlarına dikkat ederek uygun, işlevsel ve şık bir banyoya sahip olabilirsiniz.

Banyolarımızda kullanacağımız ürünlere karar verirken aslında dekoratif özelliklere göre seçim yaparak hata yapmaktayız. Çünkü sadece dekora odaklanmak banyo da uyumsuz bir görünüm elde etmemizi sağlamaktadır. Bir kişinin banyosunda kullanmak istediği paspasa karar verilen öncelikle banyodaki her öğeyi göz önünde bulundurmalı ve ortak bir renk seçimi yapması banyosunda bütünlük sağlamasına yardımcı olacaktır.

Örneğin; banyonuzda beyaz, krem veya gri gibi renkler ağırlıktaysa banyo paspasına karar verirken birçok renkten faydalanabilirsiniz. Kırmızı, mor, siyah, yeşil, mavi gibi herhangi bir rengi rahatça kullanabilirsiniz. 

Dekorasyonunuzu sadece renk uyumu değil de hareketli bir görünümde kazanmasını isterseniz banyonuzda kullandığını renklerin karşıtı tonlara sahip olan banyo paspas modellerini incelemenizde fayda vardır. Çünkü tezat renklerin her zaman daha fazla dikkat çekici bir özelliği bulunmaktır. Eğer sadelik istiyorsanız banyo paspası seçimi yaparken banyonuza en fazla hâkim olan renkler ile aynı veya daha açığı daha koyusu gibi renk tonları ile istediğiniz sadeliği yakalayabilirsiniz. Bu açıdan baktığımızda genelde düz ve tek renkli olan banyo halıları tercih edilmektedir. 

Renk seçimlerinde olduğu gibi banyo halısı desenine de karar verirken dikkat olmanızda fayda vardır. Banyo dekorasyonunuzu dikkate alarak bir karar vermeniz gerekli olabilir. Modern banyo paspas modelleri, geleneksel paspas modelleri ya da alışılmışın dışında fütüristik modellerde banyo tipinize göre seçebilirsiniz. Örneğin; geleneksel banyo paspas modellerinde banyonuzun dekorasyonuna eklektik ve otantik bir hava katmanız oldukça mümkündür. Ancak yaşam alanlarında eğlenceyi de katmak isteyenler için görsel baskılı, yazılı modeller de kullanabilirsiniz. 

Banyo paspas modellerinize karar verirken dikkate almanız gereken bir başka unsurda banyo tekstili olmaktadır. Banyonuzun dekorasyon tarzı her ne olursa olsun istediğiniz banyo halısını seçmekte özgür olduğunuzu unutmamanız gerekir. İsterseniz kare, dikdörtgen modeler isterseniz de yuvarlak banyo paspası modellerinden de seçimlerde bulunabilirsiniz. Bu konuda banyo büyüklüğünüz seçiminizi yapmanızda size yardımcı olacaktır. Dar bir banyonuz varsa yuvarlak modeller en azından kenar sorunu yaşamanıza engel olacaktır.

Banyo paspası alırken sizi en çok etkileyecek unsurlardan biri de banyonuzun büyüklüğüdür. Eğer banyo büyük yapılmış ve yeterli boş alan varsa ve sizde bu alanı tamamen kaldırmak isterseniz o zaman büyük banyo paspas modellerimizden faydalanabilirsiniz. Ancak banyo küçükse ya da parçalı modeller daha çok işinize yarayacaksa o zaman küçük banyo halılarımızı incelemenizde fayda vardır.  

Farklı Malzemelerden Üretilen Banyo Halıları

Bir kişi banyo halısına karar verirken paspasın üretilmiş olduğu malzemeyi önemsemektedir. Banyo, evimizin en ıslak ve nemli alanı iken bu unsura dikkat etmemekte olmuyor. Banyo zemini için düşünülen paspas modelinin suya temas ettiğinde özellikle dayanıklı olması gerekmektedir. Burada kast edilen dayanıklılık sadece halının uzun yıllar kullanılıyor olması değil aynı zamanda koku yapmaması, küflenmemesi, hemen kuruması gibi özellikleri de olmasıdır. Bu konuda kullanıcılara önerebileceğimiz en uygun seçenek bambu banyo paspası çeşitlerimizdir. Bambu modeller, ıslandığında çok hızlı kuruyabilen özellikleri ve şık duruşları ile tercih edilmektedir. Tıpkı bambular gibi pamuktan üretilerek yapılan banyo paspasları da hem yıkanabilir paspas modelleri için uygundur hem de çok çabuk kuruması ve sağlıklı olması ile de bilinmektedir. Banyolarınızda doğal bir şıklık, sağlık istiyorsanız o zaman bambu, hasır ve pamuk kullanılan banyo paspaslarını kullanabilirsiniz. 

Banyolarda kullanım rahatlığı açısından sevilen farklı malzemeler kullanılarak üretilen bir başka banyo paspas türü de peluş/shaggy paspasları da deneyebilirsiniz. Çünkü duştan çıktıktan sonra yumuşacık bir zemine basmakta birçok kullanıcı için aranan bir zevktir. Ancak bu halıların kötü bir özelliği ıslandığı zaman kolayca kurumazlar, tozu ve kiri eğer iyice temizlemezseniz zamanla halı içerisinde birikebilirler. Banyolarında duşa kabin bulunan kişiler için ideal bir ürün olabilir. 

Temizlenmesi Kolay, İşlevsel Banyo Paspasları

Banyolarımızın, günün yorgunluğunu, kiri, tozu attığımız temizlendiğimiz ve rahatladığımız alanlardır. Bu alanlar kullanımları gereği sürekli ıslak ve nemi barındırmaktadır. Bundan dolayı paspas alırken ıslak zeminde kaymayacağımızı bir paspas modeli seçmemiz de gerekmektedir. Ebatları küçük olan banyo paspaslarımızı kaymaması için zemine sıkıca tutunabilmesi gereklidir. Yıpranan banyo paspasınızı değiştirmek, banyonuza daha fresh bir görünüm kazandırmak için yeni bir banyo paspası almak istiyorsanız güvenliğinizi de düşünerek kaydırmaz tabanlı bir ürün aldığınızdan da emin olmalısınız. Kaydırmaz banyo paspas modellerimizi banyolarınızda güvenle kullanabilirsiniz. 

Banyo paspaslarında bir diğer önemli unsur banyo paspaslarının hijyeni korumaktır. Diğer yaşam alanlarımızdaki halıların senede 2 defa profesyonel olarak yıkanması gerekirken banyo paspaslarının her ay düzenli olarak yıkanması hem sizin sağlığınız hem de halınızın sağlığı açısından önemlidir. Antibakteriyel paspas modellerimiz, banyolarımızda güvenle kullanılabilen ürünlerimizdendir. Bu ürünlerimiz makine içerisine de atılabilir. Kolayca temizlenilen yıkanabilen paspaslar tercihlerimizi yaparken bize kolaylık sağlayacaktır. Yıkanabilen paspas modelleri ile halınızdaki hijyeni korumak sizin elinizdedir.

Banyo Paspası için Gerekli Olan Tavsiyeler

Banyolarımız gün içerisinde en çok kullandığımız alanlardan biri iken buranın tasarımı konusunda daha titiz bir yaklaşım göstermemiz gerekmektedir. Özellikle banyo halısına karar verirken bazı unsurları iyice düşünmeliyiz. Çünkü uzmanlara göre ev içerisinde düşme, çarpma gibi olumsuz durumların en çok yaşandığı alanlardan biri ıslaklıklarından dolayı banyolarımız olmaktadır. Banyo dekorasyonundan önce güvenliğimizi sağlayacak bir ürün seçmenizi tavsiye etmekteyiz. Kaydırmaz tabanlı banyo paspasları ile güvenlik sorununu ortadan kaldırınca geriye banyo dekorunuza uygun renk, halının malzemesi ve diğer unsurlar kalmaktadır. Uzman görünüşü ile ürünlerinizi satın almadan önce aşağıda yazan unsurları göz önünde bulundurmanızda fayda vardır:

  • Güvenlik
  • Hijyen
  • Yıkanabilir/Temizlenebilir
  • Renk Uyumu
  • Banyo Ebatlarına Uygunluk
  • Şekil Uyumu
  • Halının Üretim Malzemesi