Halı Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Halı Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Halı seçimi yaparken kullanıcıların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalı ve halı satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler listesine mutlaka göz atmalısınız. Bu yazımızda halı almadan önce nelere dikkat edeceğinizi uzmanlarımıza sorarak yanıtlamaya başladık.

Halı, zeminlerimizin kaplayan evlerimizin süsü olan bir eşyadır. Hem sağlık hem estetik açısından önemi oldukça fazladır. Bundan dolayı halı alırken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar vardır. Bunlar; 

  • Halının kullanılacağı zemin özellikleri
  • Halının kullanılacağı zemin ebatlarının belirlenmesi
  • Halının renk uyumu
  • Halının çeşidinin belirlenmesi
  • Halının tarzının belirlenmesi
  • Halının sağlığımıza etkisi ve alerjik rahatsızlıklara etkisi
  • Dekorasyon ile uyumu
  • Halının dayanıklılık ve garantisi
  • Halının temizliği, bakımı ve muhafazası
  • Halı için ayrılan bütçe

Halı Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Halı alırken ihtiyaçlarımızın tam anlamıyla karşılayacağını görmek isteriz. Halının nerede kullanılacağını bilir ve ona göre hareket edersek daha doğru bir halı seçiminde bulunabilirsiniz. Örneğin bir çocuk odası için çocuk odası halısı alırken neye dikkat etmeniz gerektiğini daha kolay belirlemeler yapabilirsiniz. 

Bugün uzmanların görüşlerine göre halı satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler listemizi tek tek açıklayarak sizlere bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız. 

Halı Satın Alırken Zeminin Önemi

Halı, duvar ve zeminde kullanabilen bir eşyadır. Özellikle su ve kaygan ortamlarda kullanabilecek halıların kaymaz tabanlara sahip lateks halı modellerine yönelmek kullanıcılar için uygun ve hayati değer taşıyan bir konudur. 

Satın aldığınız bir halıyı eğer yüksek trafiğe sahip olan ofis veya çalışma ortamlarında kullanılmak istiyorsanız karo halı modelleri arasında tercihte bulunmanız gerekir. Çünkü bu halılar uzun yıllar dayanıklı bir şekilde kullanabileceğiniz türlerdir.

İşletmelere ya da yurt gibi mekânların zeminleri için halı ihtiyacı duyuyorsanız uzmanlara göre duvardan duvara halı modellerimizi inceleyebilirsiniz. Bu konuda Polyamid halı türü oldukça fazla tercih edilmektedir. Hem dayanıklılık hem de görünüm açısından kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılarlar.

Bir diğer doğal ve antik bir görünüme sahip, motif ile desenlerin kendini gösterdiği halı modelleri tercih edilebilir. Hereke halısı hem tarihimiz hem de kültürümüzde yer alan ideal bir tercihtir. 

Bugün daha çok evlerimiz için ev baktığımızda uygun fiyatlı renkli ve canlı desenlere sahip halı istiyorsanız ve alerjik riskiniz yoksa sentetik halılar arasında yer alan Akrilik, Polyamid halı türlerini inceleyerek tercihlerinizi belirleyebilirsiniz. 

Yine kullanıcıların ıslak zeminler için kullandıkları bambu karışımlı paspas halılar da temizliği ve bakımı oldukça kolay olduğundan tercih edilmektedir. Burada önemli olan halıyı hangi zemin için alacağınızı belirlemenizdir.

Halının Kullanacağı Zemin Ebatları

Halı satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler listemizde uzmanların görüşlerine göre halının kullanılacağı zeminin ebatları da oldukça önemlidir. Bir halı satın almadan önce teknik bir özellik olarak zemin ölçüsünü mutlaka almalısınız. Halı etrafında kalması gereken boşluklar, sehpa altına gelip ezilmemesi için mutlaka itina ile belirlenmelidir. 

Mutfak veya yemek masası altında kalacak olan halı modellerinde halının uzmanların gelip doğru bir ölçü olması tercihlerinizi doğru yapmanız konusunda önemli bir özelliktir. 

Hol ve koridorlarda yolluk adı verilen halıları tercih etmek istediğinizde yine kenarlarda boşluk olması ya da duvardan duvara şeklinde olan halı modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Halı Çeşidinin Belirlenmesi

Halı, evimizin ve ofisimizin her yerinde rahatlıkla kullanabileceğimiz bir eşya olduğundan birçok çeşidi bulunmaktadır. İhtiyaçlarınıza en uygun halıları iplik ve teknik özelliklerine bakarak tercih etmektesiniz. Salon halıları, mutfak halıları, çocuk odası halısı ve daha nice halı çeşidi online ve mağazalarımızda sizi beklemektedir. 

İplik Türüne Göre Halı Çeşitleri

Halılarımızda iplik türüne göre birçok çeşidimiz bulunmaktadır. Örneğin;

  • Polyamid halı
  • Pamuk halı
  • Yün halı
  • Akrilik halı
  • Bambu halı
  • Polyester halı
  • İpek halı

Mağazalarımızda tüm zemin tiplerine uygun yüzlerce halı türümüz yer almaktadır. Kullanıcıların evlerine, ofislerine, dekor ürünlerine göre uygun fiyatlı kaliteli halı modellerimizden faydalanılabilir.

Teknik Özelliklerine Göre Halı Çeşitlerimiz

Halı satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler arasında yer alan halılarımızın teknik özelliklerine göre halı modellerimiz konusu da oldukça önemlidir. Buna göre; 

  • Anti bakteriyel halılar
  • Yerden ısıtmaya uygun halılar
  • Kaymaz tabanlı halılar
  • Geri dönüşümlü halılar

Özellikle halı temizliği konusunda sorun yaşamak istemeyen kullanıcılar halıları satın alırken sağlıklarını tehlikeye atmayan, anti bakteriyel halı modellerimizi tercih etmektedir.

Halının Tarzının Belirlenmesi

Halı stilleri arasında yer alan ve diğer eşyalarınız ile uyumlu bir halı modeli seçmek göz zevkiniz açısından oldukça önemlidir. Ülkemizde halı satın almadan önce özellikle eşyalar ile uyumlu olan halı modelleri tercih edilmektedir. Uzmanlarda bu konu da kullanıcıların tercihlerini doğru bulmaktadır. Bilindiği üzere dekorasyon bir bütündür. Eğer eviniz modern tercihlerle dolu eşyalardan oluşuyorsa o zaman country adı verilen halı modellerimiz bir zıtlık oluşturabilmektedir. 

Günümüzde birçok ev modern çizgiler ile donatılmıştır modern halılarda bu konuda bizlere yardımcı olmaktadır. Ancak otantik ve antik bir görünüm için vintage ve retro halı modelleri arasından bir karar vermeniz oldukça doğru olacaktır.

Halılarda Renk Uyumları

Odanın mobilya ve perdeleri halıların renklerinde uyumlu olması kesinlikle uzmanları tarafından önerilmektedir. Farklı renkler odanın dekorasyonunda olan uyumu bozacaktır. Göz estetiğimizi bozan bir görünümde istemeyiz. Bundan dolayı genelde birbiri ile uyumlu renkleri tercih ederiz. Ancak kullanıcıların burada dikkat etmeleri gereken renk uyumu ararken evdeki tüm ürünleri aynı renge getirmemeleridir. Yumuşak geçişleri olan birbiri ile uyumlu renkler arasında tercih yapmanız daha anlamlı olacaktır.

Halılarımızın Sağlığa Etkisi ve Alerjik Rahatsızlıklara Etkisi

Halı satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler arasında en çok dikkat etmemiz gereken şeylerden biri de sağlığa etkisi ve alerjik rahatsızlıklara olan etkileridir. Halılar çok farklı türlerde ve farklı iplik türleri kullanarak üretilmektedir. 

Halı temizliği konusunda titiz yaklaşan kullanıcılar bu özelliğe bakmaktadır. Çünkü halılarda kullanılan iplik türlerine karşı alerjik rahatsızlıkları olan ev bireylerine önlem almak istemektedir. Halılarda kullanılan iplik türlerine göre kızarıklık, hapşırma, kaşınma, göz sulanması gibi rahatsızlıkların olmaması için size uygun bir halı almanız gerektiği hakkında bilgi almalıdır.

Halı Alırken Bütçenizin Önemi

Halı alırken kullanıcıların en çok dikkat etmeleri gereken elbette ki bütçeleridir. Online ve mağazalarımızda her bütçeye sahip kullanıcılar için özel üretim halılar bulunmaktadır. 

Her ne kadar teknik özelliklerine ve görünümlerine bakılsa da bütçe ve maliyet konusu oldukça önemlidir. Ödemekte zorluk çekilecek bir halı almak çoğu zaman doğru olmaktadır. Halı alırken iyi bir fiyat almak araştırması yapmanız gerekmektedir. Halı satın alırken bütçenize uygun seçenekleri sizlerle buluşturan mağazamızda binlerce model arasında kendinize en uygun modeli seçebilirsiniz.

Dekorasyonla Uyumlu Halılar

Satın almak istediğiniz halıların kullanılacağı alandaki tüm dekor ürünleri ile bir bütün oluştursun istiyorsanız o zaman ev dekorasyonlarına uyumlu önerileri sizler ile buluşturacak halı uzmanlarımıza danışabilirsiniz. Odalarınızın dekorasyon tarzını öğrenerek buna en yakın örnekleri inceleyerek istediğiniz halılara kolayca sahip olabilirsiniz.

Halıların Temizlik ve Bakımları

Halı temizliği, halı satın almadan önce bakılması gereken en önemli özelliklerdendir. Halılar genelde zemin üzerinde kullanıldığından kullanıma bağlı olarak da kolayca lekelenir, toz ve kiri içerisinde barındırabilir. Ancak son zamanlarda birçok halı modelinde bu durum üzerinde ciddi çalışmalar yapılmış ve halıların anti bakteriyel olarak üretimleri artmıştır. Üzerine herhangi bir şey döküldüğünde bile kolayca temizlenecek, temizleme esnasında da yüzeyinde yıpranma ve deforme olmayacak kaliteli bir halı almak oldukça önemlidir.

Leke tutmayan, toz tutmayan, kirlense bile kolayca temizlenebilen halı modellerimizi inceleyerek kendinize ve bütçenize en uygun halı modellerimizi inceleyerek halı satın alabilirsiniz.

Uzun yıllar kullanabileceğiniz dayanıklı modern ve antik halı modellerimizi incelemek ve kolay ödeme seçenekleri ile satın almak için hemen iletişim kanallarımızı kullanınız.